MHP'li Çalış: Öğretmenlerin alkol ve uyuşturucu kullanımı suç değil mi?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, öğrencilerin alkol ve uyuşturucu madde kullanımını suç kapsamından çıkaran yönetmeliğin AB uyumu çerçevesinde yapılıp yapılmadığını sordu.

Çalış, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak, ilköğretim öğrencilerinin alkol ve uyuşturucu madde kullanmalarının suç kapsamından çıkarıldığını bildirdi.

İlköğretim öğrencileri arasında bu tip suçlara karışan öğrencilerin tespit edilip edilmediğinin açıklanmasını isteyen Çalış, "Bu yönetmelik değişikliği, AB uyumu çerçevesinde mi yapılmıştır?" diye sordu.

Çalış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle sunduğu bir diğer önergede de sera etkisi yaratan gazların emisyonunu kısmak üzere Türkiye'nin 178 ülkeyle birlikte Kyoto Protokolünü imzalayıp imzalamadığını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ise Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın cevaplandırmasını istediği önergede, Alman ARD televizyonunda yayınlanan "Tatort" adlı dizide Alevi kültürüne ve inancına hakaret eden sahnelerin yer aldığını belirterek, bu dizinin yayından kaldırılması için Alman Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunup bulunmadığını sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber